هر آنچه که باید درباره تفاوت سایت اختصاصی با وردپرس بدانید؟
شاید شما نیز تاکنون به فکر طراحی وبسایت برای کسب و کار خود افتادهاید و با پرس و جو از توسعه دهندگان و صاحبان دیگر وبسایتها، به این نتیجه رسیدهاید که وبسایت وردپرسی طراحی کنید. اما تفاوت سایت اختصاصی با وردپرس در چیست؟ در همین راستا، ما نیز در ادامه این مطلب به بررسی تفاوت سایت اختصاصی با وردپرس خواهیم پرداخت و مزایا و معایب هر یک از آنها را معرفی میکنیم. با ما در ارس وب همراه باشید.
اهمیت طراحی وبسایت برای کسب و کارها
داشتن یک وبسایت عالی برای موفقیت برند شما بسیار مهم است. هر آن چه شما در این وبسایت قرار میدهید، به عنوان ویترین اصلی برند شما در شبکه جهانی وب دیده خواهد شد. اساساً آدرس برند شما در شبکه جهانی وب است. از طرفی، مخاطبان هدف و مشتریان احتمالی، با بازدید از وبسایت شما، اطلاعات بسیاری درباره برند، محصولات و خدمات شما بدست آورده و پس از آن تصمیم میگیرند که تا چه حد با شما تعامل داشته باشند.
به همین دلیل، توصیه میشود تا در هنگام برنامه ریزی برای طراحی، توسعه و راه اندازی یک وبسایت، به جنبههای مختلف و نیازمندیهای خود و کاربرانتان توجه داشته باشید. یکی از اصلیترین پرسشهایی که در هنگام راه اندازی یک وبسایت باید از خودتان بپرسید این است که از شیوه متداول و کدهای HTML سفارشی برای توسعه وبسایت خود استفاده کنید یا قالبهای آماده وردپرسی؟ برای پاسخ به این سوال، تا پایان این مطلب با ارس وب همراه باشید.
طراحی و توسعه وبسایت با وردپرس
طراحی وبسایت با وردپرس، به شما اجازه میدهد تا از میان مجموعهای از قالبهای از پیش طراحی شده، وبسایت دلخواه و مورد نظر خود را بسازید. از آنجا که وردپرس، یک پلتفرم منبع باز است، شما میتوانید قالبهای آن را به صورت رایگان یا با پرداخت مبلغ کمی، انتخاب و برای سایت خود استفاده کنید. استفاده از قالبهای آماده وردپرسی، مزایا و معایب مختلفی دارد که در ادامه آنها را معرفی میکنیم.
مزایای استفاده از وردپرس
هزینه مقرون به صرفه
اگر هنوز در ابتدای راه تجارت و برندسازی برای مجموعه خود هستید و نیاز دارید تا طراحی و توسعه وبسایت خود را با حداقل هزینه انجام دهید، استفاده از قالبهای وردپرس برای شما بهترین گزینه خواهد بود. انواع قالبهای این پلتفرم در رنج قیمتی متنوعی عرضه میشوند و شما میتوانید متناسب با نیاز و بودجه خود، یکی از آنها را انتخاب کنید. از طرفی، استفاده از قالبهای آماده هزینههای طراح و توسعه دهنده وبسایت را نیز برای شما حذف میکند.
تنوع ظاهری و ساختاری
قالبها و تمهای وردپرس، دارای تنوع گستردهای بوده و برای پاسخگویی به سلایق و نیازهای مختلف کاربران طراحی شدهاند. بنابراین شما فقط باید قالبی متناسب با فضای کسب و کار خود پیدا کنید و سپس وبسایت خود را با استفاده از آن، توسعه دهید.
افزونههای گوناگون
یک وبسایت خوب، برای داشتن عملکرد مناسب، باید طراحی درست و اصولی داشته، نکات و موارد مربوط به سئو را رعایت کرده و برای حالت موبایل یا دیگر ابعاد نمایشگر، سرعت و پاسخگویی بالایی داشته باشد. وبسایتها برای داشتن تمامی این فاکتورها، به منابع اختصاصی نیاز دارند. اما وردپرس، مجموعهای از افزونهها را برای دستیابی به سرعت، عملکرد و پاسخگویی بالا، ارائه میدهد. استفاده از این افزونهها، به شما اجازه میدهد تا در مدت زمان کوتاه و بدون نیاز به منابع خاص و نامحدود، وبسایتی با کارایی و قابلیتهای بالا طراحی کنید.
معایب وردپرس
قابلیتهای محدود
قابلیتهای محدود، یکی از بزرگترین معایب وردپرس است. به عنوان مثال، اگر وبسایت شما به ویژگیها و قابلیتهای سفارشی یا یک طرح منحصر بفرد نیاز داشته باشد، ممکن است در هنگام استفاده از وردپرس دچار مشکل شوید. زیرا امکان شخص سازی قابلیتهای مختلف در وردپرس بسیار محدود بوده و برای اعمال آنها باید از یک توسعه دهنده وردپرس کمک بگیرید. این امر نیز به خودی خود با صرف هزینه و انرژی همراه خواهد بود. اینجاست که تفاوت سایت اختصاصی با وردپرس آشکار میشود. زیرا وبسایتهای اختصاصی، میتوانند به شکل دلخواه شما طراحی شوند و محدودیتی از این بابت ندارند.
مشکلات امنیتی
یکی از اصلیترین معایب وبسایتهای وردپرسی، ضعفهای امنیتی آنهاست. وردپرس نیز مانند دیگر پلتفرمها تا حدی مستعد تهدیدات امنیتی است. با این که این پلتفرم به طور مکرر، ویژگیهای امنیتی خود را ارتقا میدهد، باز هم این احتمال وجود دارد که حملات امنیتی به آن تاثیرات جبران ناپذیری بر تمام وبسایت های میزبانی شده در آن داشته باشد. بنابراین اگر وبسایتی طراحی میکنید که امنیت اطلاعات آن برای شما مهم است، وردپرس گزینه چندان مناسبی برای شما نخواهد بود.
سفارشی سازی وردپرس
پیشتر اشاره کردیم که شخصی سازی قابلیتهای مختلف در وردپرس کار آسانی نیست. به عنوان مثال، اگر شما قصد داشته باشید تا از یک تم وردپرسی برای وبسایت خود استفاده کنید، ممکن است بخواهید بخشهایی از این تم که برای اهداف کسب و کار شما مناسب نیست را از آن حذف کرده یا تغییر دهید. در این شرایط، تمها و قالبهای از پیش آماده وردپرسی به خوبی عمل نمیکنند. اما اگر از یک تم و وبسایت اختصاصی استفاده کنید، با این قبیل مشکلات مواجه نخواهید شد. زیرا همه چیز به همان شکلی که شما نیاز دارید طراحی و پیاده سازی خواهد شد.
در واقع شما در هنگام طراحی سایت خود، جذابیت بصری و عملکرد آن را به طور کامل، متناسب با نیازهای خود طراحی کرده و گزینههایی که موردنیازتان نباشند را حذف میکنید. به این ترتیب، کیفیت و خروجی کار شما همان چیزی است که از ابتدا به دنبال آن بودهاید.
اما از آنجا که هر کسب و کاری یک تیم برای توسعه وبسایت خود در اختیار نخواهد داشت، بهتر است با یک شرکت توسعه دهنده وبسایت که تیمی متشکل از توسعه دهندگان وردپرسی دارد، مشورت کرده و امر طراحی و نگهداری سایت خود را با کمک آنها انجام دهید. در این شرایط، شما فقط به تولید محتوای مورد نیاز سایت خود میپردازید. در حالی که این تیم توسعه دهنده، اموری مانند نگهداری از وبسایت، حفظ عملکرد و تغییرات ظاهری و بصری وبسایت شما را انجام خواهد داد.
طراحی و توسعه وبسایت اختصاصی
اگر نمیخواهید از یک قالب از پیش ساخته شده در وردپرس برای طراحی و توسعه وبسایت خود استفاده کنید، باید وبسایت خود را به صورت اختصاصی و از پایه با کدنویسی حرفهای، توسعه دهید. طبیعی است که در این شرایط، باید به از طراح و همچنین یک توسعه دهنده حرفهای وب کمک بگیرید.
شاید تصور کنید که مزایا و معایب مختلف وبسایتهای وردپرسی آنقدر شما را سردرگم میکند که بهتر است به سراغ طراحی اختصاصی وبسایت خود بروید. با این حال، این روش نیز چندان آسان نیست و مزایا و معایب مختص خود را دارد.
مزایای طراحی اختصاصی وبسایت
کنترل بیشتر
ساخت وبسایت اختصاصی به این معناست که شما میتوانید وبسایتی کاملا منحصر به فرد و متناسب با نیازهای خود، ایجاد کرده و هیچ محدودیتی برای طراحی ظاهری و قابلیتهای مختلف آن نداشته باشید. پس اگر میخواهید قابلیتهای پیشرفتهای در وبسایت خود بگنجانید، از این روش استفاده کنید.
سرعت بالاتر
وبسایتهای اختصاصی، اغلب سرعت بالاتری نسبت به وبسایتهای وردپرسی دارند. زیرا وجود تعداد زیادی از انواع افزونههای وردپرسی، میتواند سرعت سایت شما را تا حد زیادی کاهش دهد. از طرف دیگر، یک وبسایت اختصاصی، تمام قابلیتهای خود را یکجا درون خود دارد و به صورت پلاگین از آنها استفاده نمیکند. همین امر نیز به کاهش زمان بارگذاری صفحه در وبسایتهای اختصاصی کمک میکند.
امنیت بهتر
تفاوت سایت اختصاصی با وردپرس در این است که وردپرس یک پلتفرم منبع باز (open-source) است. اما وبسایتهای اختصاصی به عنوان یک شبکه منبع بسته (closed-source) طراحی و ساخته میشوند. به این ترتیب وبسایتهای اختصاصی، در برابر تهدیدات امنیتی مختلف آسیب پذیری کمتری دارند و میتواند از ابتدا نیز به گونهای طراحی شوند که سطح امنیتی بالایی داشته باشند. بنابراین، اگر به وبسایتی با امنیت قوی نیاز دارید، بهتر است یک وبسایت اختصاصی طراحی کنید.
معایب طراحی اختصاصی وبسایت
زمان توسعه طولانی
محدوده کاری که میتوانید برای طراحی و توسعه یک وبسایت اختصاصی انجام دهید، بی پایان است. اما برای اجرای آن به زمان نامحدود نیز نیاز دارید! از آنجا که هیچ الگو و روش از پیش تعریف شدهای برای طراحی وبسایت مورد نظر شما وجود ندارد، باید تمامی عناصر آن را از ابتدا بسازید و به مرور زمان توسعه دهید. همین امر نیز به خودی خود موجب میشود تا زمان توسعه یک وبسایت سفارشی، به طور قابل توجهی بیشتر از زمان توسعه یک وبسایت وردپرسی باشد.
هزینه توسعه بالا
از آنجا که هزینه، یکی از مهمترین فاکتورها در تصمیم گیری برای انتخاب از میان گزینههای مختلف است، ممکن است هزینه بالای طراحی وبسایت اختصاصی، شما را بر آن دارد تا از برخی قابلیتهای آن چشم پوشی کرده و به سراغ طراحی وبسایت با استفاده از قالبهای از پیش ساخته شده وردپرسی بروید. طراحی و توسعه یک وبسایت اختصاصی، به تخصص در حوزه فنی نیاز دارد.
همین امر نیز موجب میشود تا بیشتر کسبوکارها مجبور باشند برای این امر از نیروی متخصص خارجی کمک بگیرند. بنابراین با بستن قرارداد با توسعه دهندگان وب و پرداخت مبالغی، از تخصص آنها بهره میگیرند. اما این تمام ماجرا نیست، زیرا شما باید پس از فعال شدن وبسایت نیز، برای نظارت بر عملکرد آن و اطمینان از عدم وجود اشکال یا نقص امنیتی، هزینههای پشتیبانی آن را بپردازید.
تفاوت سایت اختصاصی با وردپرس در چیست؟
ما در این مطلب به اهمیت طراحی و توسعه یک وبسایت برای کسب و کارهای مختلف پرداختیم و دیدیم که توسعه وبسایتی که بتواند به عنوان ویترین و نماینده برند کسب و کار شما باشد، تاثیر به سزایی در موفقیت آن دارد. ما همچنین دیدیم که روشهای مختلفی برای طراحی وبسایت وجود دارند که یکی از آنها استفاده از قالبهای از پیش آماده وردپرسی و دیگری، طراحی اختصاصی وبسایت برای کسب و کار شماست.
ما در ادامه تفاوت این روشها و مزایا و معایب هر یک را به تفصیل مورد بحث قرار دادیم. در نهایت، باید به این نکته توجه کنیم که انتخاب بین قالبهای وردپرس یا توسعه وبسایت اختصاصی، به منابع و نیروی انسانی که در اختیار کسب و کار شماست، بستگی دارد. بنابراین، اگر برای طراحی وبسایت خود به طراحی محتوای بصری حرفهای یا امنیت و سرعت بسیار بالا نیاز دارید، بهتر است به سراغ طراحی سایت اختصاصی بروید. به همین دلیل، بهتر است تمامی جوانب و منابع در دسترس خود را بررسی کرده و در نهایت، بهترین انتخاب را داشته باشید.