بهترین روش های افزایش سرعت سایت برای بهبود رتبهبندی در گوگل
همه ما تا به حال جمله «آهسته و پایدار برنده مسابقه است» را شنیدهایم. درست است که این فلسفه در بسیاری از جنبههای زندگی عمل میکند، اما وقتی نوبت به سرعت بارگذاری وبسایتها میرسد، دیگر تاثیری نخواهد داشت. خیلیها در سراسر گوگل درباره روش های افزایش سرعت سایت صحبت کردهاند، به خاطر اینکه سرعت لود بالا در افزایش تعداد بازدید و بهبود رتبهبندی سایت در موتورهای جستوجو تاثیر زیادی دارد. لازم است بدانید که تنها یک ثانیه تاخیر در زمان بارگذاری میتواند باعث کاهش 7 درصدی در تبدیل شود.
بنابراین با توجه به مطالب بالا اگر بهترین وبسایت را طراحی کنید و از بهترین راهکارها برای داشتن محتواهای عالی بهره ببرید، اما سرعت بارگذاری سایت شما در حد ایدهآل نباشد، نباید انتظار رسیدن به رتبه یک گوگل را داشته باشید. طبق تحقیقهای اخیر Backlinko برای بررسی عوامل مشترک در صفحات برتر روی بیش از یک میلیون SERP (صفحات نتایج موتور جستوجو) اثبات شد که سرعت سایت یکی از عوامل مهم در نتایج برتر گوگل است.
در صورتی که به تازگی متوجه شدهاید وبسایتتان سرعت لود پایینی دارد، نگران نباشید، زیرا روش های افزایش سرعت سایت به شما کمک میکند که خیلی سریع سرعت بارگذاری بالا را تجربه کنید. ما در این مطلب از ارس وب قرار است بهترین ترفندها را برای بالا بردن سرعت وبسایت و افزایش تبدیل به شما همراهان عزیز معرفی کنیم.
چگونه سرعت لود پایین باعث نابودی سایت میشود؟
قبل از اینکه تکنیکهای بالا بردن سرعت سایت را معرفی کنیم، بهتر است کمی درباره تاثیر بد سرعت بارگذاری پایین اطلاعات داشته باشید.
افزایش نرخ پرش
این روزها تعداد سایتهای پرمحتوا بسیار زیاد است. بنابراین کاربران در صورت مواجه با وبسایتی که سرعت بارگذاری آهستهای دارد، خیلی سریع آن را ترک میکنند. این مسئله به خصوص در هنگام بازدید سایت با تلفن همراه بیشتر اتفاق میافتد. تنها دو ثانیه کافی است که تفاوت قابل ملاحظهای را در میزان نرخ پرش از سایت مشاهده کنید. به طور حتم شگفتزده خواهید شد اگر بگوییم تنها چهار ثانیه میتواند نرخ پرش را به میزان 100 درصد افزایش دهد.
کاهش نرخ تبدیل
هر چه سرعت بارگذاری بیشتر باشد، میزان موفقیت سایت در افزایش نرخ تبدیل بالاتر خواهد بود. به عنوان مثال تغییر سرعت از دو ثانیه به یک ثانیه میتوانند در آمد را به میزان دو برابر افزایش دهد. در واقع هر یک ثانیه بهبود سرعت سایت، نرخ تبدیل را تا دو درصد افزایش میدهد. از طرفی با کاهش هر 100 میلیثانیه در زمان بارگذاری، به میزان درآمد تا یک درصد افزوده میشود.
کاهش رتبه جستوجو
همانطور که سرعت سایت برای بازدیدکنندگان مهم است، گوگل هم در رتبهبندی وبسایتها به آن اهمیت میدهد. به طور حتم میدانید که موتورهای جستوجو برای رتبهبندی به یکسری از نشانگرها به عنوان مثال نرخ پرش و میزان حضور در وبسایت توجه میکنند. در نتیجه با کاهش سرعت سایت و این معیارها، صفحات وبسایت رتبه کمتری را در لیست نتایج گوگل به دست میآورند.
کاهش تجربه کاربری (UX)
تمام موارد بالا در یک چیز خلاصه میشوند، تجربه کاربری. بیشک میدانید که تجربه کاربری همان حسی است که کاربر در نتیجه تعامل با محصولات یا خدمات به دست میآورد. بنابراین هر چه قدر تجربه کاربر، عالی باشد، برای وبسایت نتیجه بهتری خواهد داشت. سرعت بارگذاری به عنوان یک عامل موثر روی UX سایت تاثیر میگذارد. در واقع هر چه سرعت لود وبسایت بیشتر باشد، رضایت و احساس کاربر بهتر خواهد بود.
سرعت بارگذاری سایت باید چقدر باشد؟
قبل از اینکه به سراغ روش های افزایش سرعت سایت برویم، مهم است بدانید که در حالت ایدهآل وبسایت شما باید چقدر سریع بارگذاری شود؟ یا اینکه چقدر سرعت برای سریع بودن کافی است؟ طبق تحقیقات Backlinko که روی وبسایتهای صفحه اول گوگل انجام شده است، میانگین زمان بارگذاری صفحات این سایتها 1.65 ثانیه است. بنابراین اگر میخواهید وبسایتتان را به این جایگاه برسانید باید این مقدار سرعت را هدف قرار دهید. با این حال به گفته خود گوگل سرعت سه ثانیه زمان خوبی برای لود شدن است. همچنین به طور کلی هر چه سرعت بیشتر باشد، نتیجه بهتری در انتظار سایتها خواهد بود.
با وجود تمام اینجا جالب است بدانید که خیلی از وبسایتها حتی به معیار گوگل یعنی همان سه ثانیه نزدیک نیستند. با اینکه این خبر بدی برای تجربه کاربر در اینترنت است، اما میتواند برای شما کمی خوشحال کننده باشد. زیرا اگر به درستی از روش های افزایش سرعت سایت استفاده کنید، خیلی سریع میتوانید خود را از بقیه سایتها متمایز کنید و به نتایج قابل قبول برسید.
معرفی بهترین روش های افزایش سرعت سایت
در ادامه 10 راهکار برای افزایش سرعت و جذابتر کردن آن برای بازدیدکنندگان را به شما نشان میدهیم. شاید در ابتدا فکر کنید که این تکنیکها سخت و پیچیده هستند و برای پیادهسازی آنها به مدت زمان زیادی احتیاج دارید. این تصور اشتباه است، زیرا اکثر این روشها ساده هستند و بدون کدنویسی اجرا میشوند. همچنین نگران نباشید، زیرا لازم نیست تمام این راهکارها را برای مقابله با سرعت لود پایین سایت خود استفاده کنید. فقط با چند تغییر ساده میتوانید مشکل سرعت پایین سایتتان را برطرف کنید.
بهینهسازی تصاویر
یکی از سادهترین روش های افزایش سرعت سایت، فشردهسازی تصاویر است. قبل از اینکه عکسهای مورد نظر خود را در وبسایت آپلود کنید، آنها را با استفاده از فتوشاپ یا نرمافزارهای دیگر و حتی سایتهای آنلاین فشرده کنید. به طور کلی فرمت JPEG برای کاهش حجم تصاویر انتخاب خوبی است. در صورتی که کیفیت را ترجیح میدهید، فرمت PNG را انتخاب کنید. دقت داشته باشید که تصاویر نباشید بیش اندازه فشرده یا باکیفیت باشند. این راهکار با کاهش اندازه صفحه باعث افزایش سرعت بارگذاری سایت میشود.
مینی فای کردن کدهای CSS، HTML و JavaScript
مینی فای کردن یا همان فشردهسازی کدها با استفاده از دو روش امکانپذیر است. در روش اول لازم است که تسلط کافی روی مهارت کدنویسی داشته باشید. در واقع باید در هنگام کد نویسی خلاصه بنویسید و برخی کدها را چسبیده به هم بنویسید. به عنوان مثال کدهای غیر ضروری مانند کاما، فاصله و … را حذف کنید. در روش دوم میتوانید از سرویسهای آنلاین مینی فای، برای کوچک کردن کدها استفاده کنید.
کاهش زمان پاسخگویی سرور
هر چقدر زمان پاسخگویی سرور کمتر باشد، سایت با سرعت بیشتری بارگذاری میشود. به طور کلی زمان پاسخگویی سرور باید کمتر از 200 میلیثانیه باشد. این زمان تحت تاثیر ترافیک ورودی سایت قرار دارد. راهکارهای زیادی برای کاهش زمان پاسخگویی سرور وجود دارد. به عنوان مثال کوچککردن اسکریپتها، سبک کردن وردپرس، استفاده از CDN، استفاده از افزونههای مناسب، حذف پلاگینها و قالبهای غیرفعال و بهینهسازی پایگاه داده راهکارهای موثری هستند.
استفاده از شبکه تحویل محتوا (CDN)
یکی دیگر از بهترین روش های افزایش سرعت سایت که اجرای آن تاثیر زیادی در بهینهسازی وبسایت دارد، راهکار CDN است. شبکه تحویل محتوا در واقع مجموعهای از سرورها است که از منابع وبسایت کپی تهیه میکند و آن را در تمام سرویسهای مرکز داده جغرافیایی توزیع میکند تا در هنگام جستوجوی کاربرد نزدیکترین سرور به او پاسخ بدهد. به زبان ساده هرچه فاصله بین سرور و کاربر نزدیکتر باشد، پاسخگویی سریعتر انجام میود. به عنوان مثال وقتی یک کاربر آمریکایی وبسایت شما را جستوجو میکند، سرور آمریکایی منابع را برای او بارگذاری میکند. در حالی که اگر قرار بر این بود که سرور ایرانی این کار را انجام دهد، زمان زیادی برای بارگذاری منابع صرف میشد.
استفاده از حافظه پنهان مرورگر (Leverage Browser Caching)
حافظه پنهان به این معنی است که وقتی کاربر از سایت شما بازدید میکند، مرورگر باید همه منابع مانند تصاویر، فونتها، کدها و … را دانلود کند. بنابراین در بازدید بعدی دیگر لازم نیست که مروگر دوباره فایلها را مجدد دانلود کند، بلکه فایلهای کش شده را با فایلهای جدید ترکیب میکند و از این طریق باعث سرعت بارگذاری صفحات میشود.
فعال کردن فشردهسازی G-Zip
اگر به دنبال یکی از موثرترین روش های افزایش سرعت سایت هستید، فشردهسازی G-Zip را امتحان کنید. لازم نیست نگران شناسایی و پردازش فایلهای فشرده باشید، زیرا تمام مرورگرهای پیشرفته قادر به تشخیص محتویات اینگونه فایلها هستند. این راهکار تمام کدهای سیاساس، اچتیامال و جاوا اسکریپت را فشرده میکند. مراقب باشید که فقط صفحهای را که اندازه آن بالای 150 بایت است، فشردهسازی کنید. همچنین دقت داشته باشید که تصاویر را با این روش فشردهسازی نکنید. در بخشهای قبلی در مورد نحوه بهینهسازی تصاویر مطالبی را ارائه دادیم.
پیادهسازی صفحات موبایلی سریع (AMP)
با توجه به رشد روز افزون جستوجوها از طریق گوشی موبایل، گوگل ایده AMP یا همان Accelerated Mobile Pages را برای افزایش سرعت بارگذاری سایت در صفحه موبایل ارائه کرده است. صفحات AMP در مقایسه با صفحات دیگر سریعتر لود میشوند. زیرا این نسخه عناصری را که باعث کاهش سرعت بارگیری سایت در صفحه موبایل میشود، حذف میکند.
پیدا کردن هاست جدید
یکی از عوامل موثر در کاهش سرعت سایت، هاست است. اگر سایت وردپرسی دارید، بهتر است هاست انتخابی شما مختص سایتهای وردپرسی طراحی شده باشد. تغییر هاست به تنهایی میتواند به اندازه 30 درصد سرعت بارگیری را افزایش دهد. اگر ترافیک سایت شما زیاد است، توصیه میکنیم برای خرید هاست جدید هزینه کنید. مطمئن باشید با افزایش سرعت بارگذاری، تجربه کاربری و سئوی سایتتان به میزان قابل توجهی بهبود خواهند یافت.
کاهش سایز صفحه
روش های افزایش سرعت سایت خیلی گسترده است. اما برخی از آنها مانند کاهش سایز صفحه نتیجه خیلی سریع ارائه میدهند. هر چه اندازه صفحه برحسب مگابایت بیشتر باشد، سرعت بارگذاری کُندتر خواهد بود و این میتواند کاربران را به شدت ناراحت کند. فایلهای رسانهای مانند تصاویر و ویدئوها حجم زیادی را به خود اختصاص میدهند. بنابراین بهترین راهکار برای کاهش سایز صفحه، فشردهسازی اینگونه فایلها است. توصیه میکنیم با استفاده از ابزارهای تست سرعت سایت، فایلهای سنگین را شناسایی کرده و سپس با ابزارهای فشردهسازی مناسب آنها را بهینهسازی کنید.
بهروزرسانی وردپرس
هر چند ماه یکبار نرمافزار وردپرس را آپدیت کنید. مهمترین دلیل برای بهروز نگهداشتن وردپرس، افزایش امنیت سایت، استفاده از امکانات جدید، سازگاری با افزونهها و بهبود سئوی سایت است. در کنار تمام اینها افزایش سرعت سایت هم میتواند اتفاق بیفتد. دقت داشته باشید که در هنگام به روزرسانی، تمام افزونهها آپدیت شوند.
بارگذاری تنبل یا Lazy loading
لیزی لود یکی از روش های افزایش سرعت سایت است که اکثر مدیران سایت از آن استفاده میکنند. این راهکار در واقع با بارگذاری قسمت قابل مشاهده صفحه، باعث افزایش سرعت بارگیری میشود. روش بارگذاری تنبل برای سایتهای با تعداد تصاویر بالا و با حجم سنگین بسیار ایدهآل است. زیرا زمانی که کاربرد وارد صفحه میشود، فقط تصاویری که در صفحه دیده میشوند، بارگیری میشوند و با اسکرول کردن به پایین صفحه دیگر تصاویر نیز نمایش داده میشوند.
جمعبندی
کاهش سرعت سایت نتیجه بسیار قابل ملاحظهای در بهبود سئو و تجربه کاربری دارد. بنابراین آن را جدی بگیرید و همین الان برای تست سرعت و رفع مشکل کُندی سایت خود اقدام کنید. روش های افزایش سرعت سایت خیلی بیشتر از موارد گفته شده در این مطلب هستند. به عنوان مثال حذف افزونههای غیرقابل استفاده، نصب پلاگینهای با سرعت بیشتر، کم کردن تعداد ریدایرکتها، بهینهسازی جداول دیتابیس، تقسیم پستهای بلند در چند صفحه و ارتقاء نسخه PHP هم در افزایش سرعت سایت موثر هستند. اما لازم نیست همه ترفندها را با هم استفاده کنید. با پیادهسازی فقط چند مورد از آنها میتوانید به نتیجه مطلوب برسید.