طراحی ریسپانسیو ، راهی برای افزایش بازدید وب سایت
امروزه کاربران با دستگاههای مختلفی از جمله موبایل، لپ تاپ، کامپیوتر، تبلت و… از سایتها دیدن میکنند؛ بنابراین صفحات وب باید به گونهای باشند که کاربر هنگام دیدن صفحات وب نیاز به اسکرول کردن، زوم کردن و سایر کارها نداشته باشد. همچنین تمام متنها باید خوانا و دکمهها قابلیت کلیک کردن داشته باشند. طراحی ریسپانسیو و یا واکنشگرا موضوعی است که باید در طراحی سایت آن را در نظر بگیرید.
اگر شما هم میخواهید ضرورت ریسپانسیو بودن ظاهر سایتها را بدانید، خواندن این مقاله از ارس وب را به شما پیشنهاد میدهیم.
طراحی ریسپانسیو سایت
ممکن است شما نیز بارها کلمهی ریسپانسیو بودن صفحات وب را هنگام طراحی سایت شنیده باشید. اگر سایت شما ریسپانسیو باشد، بدین معناست که صفحات وب شما نسبت به صفحهی انواع دستگاهها از خود واکنش نشان میدهد و اندازهی آن مطابق با دستگاه میشود. در واقع در طراحی واکنشگرا، تمامی اجزای صفحات وب شما از جمله محتوا، طراحی و عملکرد آن مطابق با دستگاهی است که آن صفحه را با آن مشاهده میکنید.
این رویکرد یکی از جدیدترین موارد در طراحی سایت است که به کاربران شما این امکان را میدهد که بتوانند وب سایت را به صورت هماهنگ با انواع دستگاهها از جمله موبایل، تبلت، کامپیوتر رومیزی و… ببینند.
در چند سال اخیر طراحی ریسپانسیو از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. به این دلیل که کاربران تلفن همراه روز به روز در حال افزایش است و دیگر کمتر کسی پیدا میشود که برای وبگردی از کامپیوتر و یا لپ تاپ استفاده کند. از طرفی دیگر یکی از فاکتورهای مهم موتورهای جستجو مانند گوگل، طراحی وب سایت به صورت واکنشگرا است.
این موضوع باعث شده است تا وب سایتهایی که به صورت واکنشگرا طراحی شدهاند، از رتبهی بالاتری در گوگل برخوردار باشند. به این دلیل که الگوریتمهای گوگل به خوبی میتوانند تشخیص دهند که کاربران شما با استفاده از تلفن همراه از سایت شما بازدید کردهاند. همین موضوع میتواند اعتبار سایت شما را در گوگل بهبود ببخشد.
مزایای استفاده از طراحی واکنشگرا در ساخت یک وب سایت
در حال حاضر وب سایتها باید به گونهای طراحی شوند که برای استفاده در تمامی اسکرینها قابل استفاده باشند تا بهترین تجربه کاربری را برای مخاطبان سایت خودتان ایجاد کنید. برای این منظور استفاده از طراحی واکنشگرا در طراحی سایتها از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. از جمله مزایای استفاده از این روش در طراحی سایتها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- سازگاری با دستگاههای مختلف: در طراحی ریسپانسیو دیگر نوع دستگاه اهمیت ندارد. چرا که وب سایت به طور اتوماتیک با انواع دستگاهها با رزولوشنهای مختلف تغییر سایز میدهد. به طوری که تصاویر، فونتها و لایههای مختلف سایت نمایی مطابق با دستگاه بازدیدکننده دارد.
- مدیریت آسانتر: در گذشته برای نمایش نسخه موبایل یک وب سایت، از قالب و آدرسی متفاوت استفاده میشد. این روش در کنار مزایای خود، مشکلاتی مانند مدیریت و بروزرسانی دشوار وب سایت را به دنبال داشت. اما در طراحی واکنشگرا دیگر چنین مشکلاتی وجود ندارد. به این دلیل که برای تمامی دستگاهها از یک قالب گرافیکی استفاده میشود.
- افزایش نرخ بازدیدکننده از سایت: یکی از بهترین مزایای وب سایت واکنشگرا افزایش بازدیدکنندگان است. به این دلیل که امروزه بازدیدکنندگان موبایل نسبت به گذشته افزایش یافته است و این قالب میتوانید پاسخگوی نیاز کاربران جدید باشد.
- بهبود سئو برای موتورهای جستجو: از آنجایی که در سایت ریسپانسیو آدرس اینترنتی مجزایی ایجاد نمیشود، در نتیجه مخاطبان شما با دستگاههای مختلف از یک آدرس، سایت شما را میبینند. این ویژگی باعث شده است تا سایت واکنشگر از امتیاز بالاتری در موتورهای جستجو برخوردار باشد.
- تجربه کاربری مناسب: ممکن است برای شما نیز پیش آمده باشد که وقتی با موبایل به سایتی سر میزنید، به دلیل طراحی نامناسب از دیدن آن سایت منصرف شده باشید. اما طراحی ریسپانسیو یک تجربه کاربری خوب را برای کاربران شما به ارمغان میآورد.
ضرورت استفاده از طراحی ریسپانسیو در وب سایتها
اگر نگاهی به ترافیک وب سایت خود بیندازید، حتما متوجه خواهید شد که بخش زیادی از بازدیدکنندگان سایت شما مربوط به کاربرانی است که از موبایل برای دیدن سایت استفاده میکنند. همین موضوع نشاندهنده اهمیت طراحی مناسب برای این قبیل از دستگاهها است؛ بنابراین اگر برای طراحی سایت از طراحی واکنشگرا استفاده کنید، میتوانید تعداد کاربران زیادی را پوشش دهید.
به این دلیل که با طراحی واکنشگرا دیگر نگرانی بابت استفاده از وب سایت نخواهید داشت. چرا که سایت شما با هر دستگاه با هر اندازهای قابل دیدن است و به راحتی تطبیق پیدا میکند. به طوری که با طراحی واکنشگرا میتوانید هم نیاز کاربری با یک موبایل چند میلیونی و هم نیاز کاربری با یک لپ تاپ قدیمی را به خوبی برآورده کنید.
این موضوع باعث میشود تا تجربه کاربری مطلوبی را به مخاطبان خود هدیه دهید. این دقیقا هدفی است که صاحبان وبسایتها به دنبال آن هستند.
چگونه یک سایت واکنشگرا بسازیم؟
برای طراحی ریسپانسیو نیاز به دانش کافی در زمینه HTML، CSS، JavaScript، مدیا کوئری و برخی فریم ورکها از جمله bootstrap ،Foundation ،Skeleton ،YAML دارید. با استفاده از این زبانها میتوانید اندازه، پنهانسازی، برش و یا بزرگنمایی صفحات وب سایت خودتان را به راحتی انجام دهید تا صفحات وب شما بر روی همهی دستگاهها نمایش قابل قبولی داشته باشد.
همچنین به کمک برخی از ابزارها میتوانید بهترین و زیباترین وبسایتها را طراحی کنید. این ابزارها این امکان را برای شما فراهم میکند تا بتوانید قالبهای مختلفی را با توجه به حوزه فعالیت خود اجرا کنید تا برای کاربران شما هیجانانگیز باشد.
ریسپانسیو کردن سایت باعث میشود تا وب سایت شما با صفحه نمایش کاربر با هر اندازهای تطابق داشته باشد. به طوری که کاربر میتواند اجزا را به صورت شناور و بدون نیاز به اسکرول افقی ببیند.
سخن نهایی
با افزایش روزافزون کاربران موبایلی و دیگر دستگاههای پرتابل، استفاده از طراحی واکنشگرا دیگر یک گزینه نیست، بلکه تبدیل به یک ضرورت شده است. همچنین توجه به این نکته ضروری است که طراحی ریسپانسیو تمام مشکلات طراحی شما را رفع نخواهد کرد. از آنجایی دنیای موبایل دائما در حال تغییر است؛ بنابراین باید همیشه در جریان جدیدترین فناوریها برای این دستگاهها باشید تا بتوانید بهترین تجربه کاربری را برای مخاطبان خود فراهم کنید.