آشنایی با هاست و انواع آن به زبان ساده

طراحی سایت
معرفی هاست و انواع آن

اگر قصد راه‌اندازی یک سایت و یا وبلاگ را دارید، در ابتدای فعالیت خود باید یک هاست داشته باشید تا بتوانید اطلاعات و فایل‌های خودتان را در آنجا بارگذاری کنید. از آنجایی که هاستینگ انواع مختلفی دارد، بنابراین یکی از موضوعات مطرح توسعه‌دهندگان وب هنگام طراحی سایت انتخاب یک میزبان مناسب است.  اگر برای شما نیز این سوال پیش آمده است از کدام نوع میزبان استفاده کنید، پیشنهاد می‌کنم که این مقاله از ارس وب را مطالعه کنید.

ما در این مقاله قصد داریم تا شما را با انواع میزبان و تفاوت‌های آن آشنا کنیم تا بتوانید یک میزبانی مناسب برای سایت خودتان انتخاب کنید.

 

معرفی انواع هاست

هنگام طراحی وب سایت حتما واژه هاستینگ و یا میزبان را بارها شنیده‌اید. برای دانستن مفهوم این واژه، ابتدا باید با کلمه‌ی سرور آشنا شوید. سرور به یک کامپیوتر همیشه روشن گفته می‌شود که به صورت دائمی به اینترنت متصل است. این کامپیوتر قدرتمند از منابع مختلفی مانند رم، پردازنده، فضای ذخیره‌سازی و … تشکیل شده است و همیشه در حال ارائه خدمات به سرویس‌گیرنده است.

هر سرور از چندین قسمت به نام  Host تشکیل شده است که میزبانی یک وب سایت را برعهده دارند. در واقع بعد از طراحی قالب سایت نیاز است تا به دنبال یک میزبان مناسب باشید تا بتوانید وب سایت خودتان را در فضای اینترنت راه‌اندازی کنید.

حال برای انتخاب یک میزبان مناسب باید به نیازهای وب‌سایت خودتان و همچنین اطلاعاتی که در اختیار کاربران قرار می‌دهید، توجه کنید. با دانستن این موضوع می‌توانید مقدار فضای میزبانی جهت اجاره از شرکت‌های هاستینگ را مشخص کنید. در نهایت می‌توانید اطلاعات و فایل‌های سایت خودتان را در آن مکان بارگذاری کنید.

 

میزبانی سایت

به صورت کلی میزبان‌ها براساس نوع سیستم‌عامل به دو دسته میزبان ویندوز و میزبان لینوکس تقسیم می‌شوند. هاست‌های لینوکسی به دلیل قیمت ارزان‌تر، کیفیت بالاتر و پایداری بیشتر از محبوبیت بیشتری نسبت به هاست‌های ویندوزی برخوردار هستند. به صورت کلی دسته‌بندی انواع هاست شامل موارد زیر است:

 

میزبان اشتراکی (Shared Hosting)

این نوع از هاستینگ جزو محبوب‌ترین و بهترین نوع میزبان شناخته شده است. همانطور که از نام آن مشخص است، در این نوع از میزبان‌ها علاوه بر سایت‌ شما چند سایت دیگر نیز از منابع به صورت اشتراکی استفاده می‌کنند. در نتیجه برای خرید میزبان هزینه زیادی نخواهید داد. اما امنیت این مدل از هاستینگ در مقایسه با سایر هاستینگ‌ها کمی کمتر است.

از طرفی دیگر در این مدل از هاستینگ، دسترسی شما به منابع بسیار کم است؛ بنابراین اگر اطلاعات سایت شما زیاد نیست، استفاده از میزبان اشتراکی را به شما پیشنهاد می‌دهیم.

 

هاست اشتراکی

میزبان اختصاصی (Dedicated Host)

اگر سایت شما چند سالی است که راه‌اندازی شده است؛ بنابراین حجم اطلاعات آن بسیار زیاد است. در چنین شرایطی پیشنهاد می‌کنیم که از میزبان اختصاصی استفاده کنید. به این دلیل که این نوع از هاستینگ‌ها به تنهایی بر روی یک سرور قرار دارند. در نتیجه شما می‌توانید هر مقدار از منابع را که می‌خواهید به صورت خصوصی استفاده کنید.

در واقع در این مدل از میزبان همه‌ی منابع به صورت کامل و اختصاصی در اختیار شما است. در نتیجه این سرور فقط میزبانی سایت شما را برعهده دارد. امنیت در این مدل از هاستینگ بسیار بالا است و دسترسی نامحدودی به تمام منابع سرور خواهید داشت. اما هزینه خرید میزبان اختصاصی مقداری از مدل‌های دیگر بیشتر است.

 

میزبان مجازی (Virtual Hosting)

در این نوع میزبان شما می‌توانید هر مقدار از فضای سرور و منابع آن را استفاده کنید. در انتها براساس منابعی که استفاده کردید، هزینه‌ی آن را پرداخت می‌کنید. یکی از ویژگی‌های خوب این مدل هاستینگ، دسترسی به تنظیمات بسیار زیاد است. در نتیجه انعطاف‌پذیری این مدل از هاستینگ در مقایسه با سایر مدل‌ها کمی بیشتر است. این ویژگی باعث می‌شود تا عملکرد سایت شما بیشتر شود.

این مدل از میزبان‌ها، قدرت بسیار زیادی دارند و مدیریت آنها به صورت متمرکز است. اما برای خرید میزبان مجازی باید هزینه‌ی بسیار زیادی برای پردازش آن بدهید.

 

میزبان ابری (Cloud Hosting)

هاستینگ ابری جزو یکی از قدرتمندترین هاست‌ها است؛ بنابراین اگر به صورت حرفه‌ای در زمینه‌ی طراحی وب سایت کار می‌کنید، پیشنهاد می‌کنیم که از این نوع میزبان استفاده کنید.

یکی از ویژگی‌های مثبت این نوع از میزبان برای زمانی است که از طرف سرور مشکلی به وجود می‌آید. در چنین شرایطی جای هیچ نگرانی وجود ندارد. چرا که منابع مورد نیاز شما از طریق سایر سرورها به خوبی تامین خواهد شد. به این دلیل که در این مدل هاستینگ چندین سرور با امکانات مختلف وجود دارد. در نتیجه با بروز هر مشکل برای یک سرور، سروهای دیگر می‌توانند به خوبی پاسخ مناسب بدهند.

این میزبان در مقابل هکرها از امنیت بالاتری برخوردار است. همین ویژگی باعث شده است تا محبوبیت این مدل از میزبان در مقایسه با سایر مدل‌ها بیشتر باشد. همچنین در این مدل از هاستینگ دسترسی خصوصی به منابع خواهید داشت.

 

هاست ابری

میزبانی رایگان (Free Web Hosting)

شاید برای شما نیز جالب باشد که بدانید در این مدل، دسترسی رایگان به میزبان دارید. این مدل که بیشتر جنبه‌ی تبلیغاتی دارد، برای افراد مبتدی یک گزینه‌ی پیشنهادی مناسب است. چرا که قبل از هزینه برای خرید یک میزبان می‌توانند  وب سایت خودشان را به صورت تستی در این میزبان بارگذاری کنند. استفاده از این مدل هاستینگ برای کسانی که پول کافی برای خرید یک میزبان ندارند نیز توصیه می‌شود.

برای استفاده از این مدل میزبان توجه به این نکته ضروری است که برای دسترسی به منابع، فضای دیسک، پهنای باند و… محدودیت دارید.

 

نتیجه‌گیری نهایی

ما در این مقاله در رابطه با هاستینگ صحبت کردیم. یکی از نیازهای اساسی هنگام طراحی وب سایت، خریداری یک میزبان پایدار و مطمئن است. به این دلیل که اگر وب سایت شما دفعات زیادی از دسترس خارج شود، آسیب جدی به کسب و کار شما وارد می‌شود؛ بنابراین هنگام خرید یک میزبان بهتر است سراغ شرکتی بروید که هاستینگ مطمئنی به شما ارائه دهد.

در صورت داشتن هرگونه سوال و یا راهنمایی در زمینه خرید میزبان می‌توانید نظر خودتان را زیر همین پست با ما به اشتراک بگذارید تا شما را برای خرید بهتر میزبان از سایت‌های معتبر راهنمایی کنیم.

نظرات شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

منوی دسته های خود را در هدرساز -> موبایل -> منوی اصلی موبایل -> نمایش/مخفی -> انتخاب منو، تنظیم کنید
اولین منوی خود را اینجا ایجاد کنید
سبد خرید