آشنایی با سرور و انواع آن
مطمئنا شما هم هنگام خرید سرویسهای میزبانی، کلمه سرور به گوشتان خورده است. این کلمه به معنی سرویسدهنده است و به کامپیوتر قدرتمندی گفته میشود که همیشه روشن و در حال کار است؛ بنابراین کاربران میتوانند در زمانهای مختلفی از شبانهروز پاسخ مناسبی برای درخواستهای خود دریافت کنند. ما در این مقاله قصد داریم تا شما را با انواع آن براساس زیرساخت آشنا کنیم و بگوییم که چگونه یک سرویسدهنده کار میکند. ما را در ارس وب همراهی کنید.
سرور چیست؟
در راس ارتباطی هر شبکه سرویس دهنده و یا همان Server قرار دارد. این سرویسدهنده یک سختافزار بسیار قدرتمندی است که از آن برای کنترل، میزبانی و مدیریت کارها استفاده میشود. در دنیای مدرن امروزی هر شرکت و کسب و کاری برای پیشرفت در کار خود از سرویس دهندههای مختلف با منابع قدرتمند و متناسب با کار خود استفاده میکند. در واقع شما با توجه به نیاز خود باید اقدام به خرید سرویس دهنده بکنید.
این سرویس دهندهها معمولا در مکانی که به نام دیتاسنتر شناخته میشود، نگهداری میشوند. گاهی ممکن است یک سرور یک یا چندین سایت را میزبانی کند. در چنین شرایطی به این سرویس دهنده وب سرور نیز گفته میشود. هر سرویس دهنده برای اتصال به اینترنت یک آی پی مخصوص به خودش را دارد. گاهی اوقات به کمک برخی ابزارهای نرم افزاری یک سرور را به چند بخش تقسیم میکنند. سرور مجازی نامی است که به این نوع از سرویس دهندهها میدهند.
عملکرد سرویس دهنده به چه صورت است؟
سرویس دهنده و یا همان Server در واقع یک کامپیوتر است. این کامپیوتر قدرتمند وظیفه انتقال داده به اینترنت و یا یک شبکه داخلی را برعهده دارد. برای راهاندازی این کامپیوتر قدرتمند نیاز است تا کارهایی مانند کانفیگ، پیکربندی سرور مانند نصب سیستمعامل Linux و Windows Server بر روی آن انجام شود تا بتواند کارهای مربوطه را به خوبی انجام دهد.
بعد از راهاندازی، سرویس دهنده میتواند منابع اطلاعاتی را به اشتراک بگذارد و یا برنامههای خودش را مدیریت کند. به عنوان مثال میتواند پاسخ مناسبی به درخواست کاربران برای نمایش یک صفحه وب بدهد.
انواع سرویس دهنده براساس زیرساخت
سرویس دهندهها با توجه به اهدافی که دنبال میکنند انواع مختلفی دارند. از جمله آن میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- اشتراکی: اگر سرور از نوع اشتراکی باشد، منابع اختصاصی ندارد. اما با محدودیت سختافزاری روبرو است. در واقع بر روی این نوع از سرورها ممکن است چندین سایت قرار داشته باشد؛ بنابراین مشکل یک سایت میتواند سایت دیگر را تحت تاثیر خود قرار دهد. به این دلیل که این سرویس دهنده به صورت مشترک بین همه کاربران استفاده میشود.
در این مدل از سرویس دهندهها، امنیت پایینتر و منابع محدودتر است. اگر شرکت و سازمان بزرگی دارید، توصیه میکنیم که از این نوع سرویس دهنده استفاده نکنید. تنها برای شرکتهای نوپا که میخواهند در هزینههای خود صرفهجویی کنند یک گزینهی پیشنهادی مناسب است.
- مجازی: در این نوع سرویس دهنده از یک نرم افزار مجازی برای تقسیم سرویس دهنده به بخشهای کوچکتر استفاده میشود. بعد از تقسیمبندی هر کدام از این بخشها به صورت مستقل و مجزا عمل میکند.
سرور مجازی از نظر عملکرد چیزی بین نوع اشتراکی و اختصاصی است. به این دلیل که شما در این مدل دسترسی بیشتری به منابع دارید. هدف از ارائه این نوع سرور کاهش هزینه برای کاربران است.
- اختصاصی: اگر وب سایت شما پربازدید است؛ بنابراین نیاز به سرعت بالا، پهنای باند مناسب، امنیت بالا و … برای هرگونه تغییرات و یا نصب نرم افزار دارید. برای این منظور پیشنهاد میکنیم که از سرویس دهندههای اختصاصی استفاده کنید تا یک فضای ذخیرهسازی و پهنای باند اختصاصی داشته باشید.
در این نوع از سرویس دهندهها هیچ محدودیتی برای نصب نرمافزار نخواهید داشت. از طرفی دیگر انعطافپذیری سرویس دهنده نسبت به سایر سرورها بسیار بالاتر است.
سرویس دهنده ابری یا کلود چیست؟
سرور رایانش ابری به سرورهای اختصاصی مجازی گفته میشود که در بستر ابر یا کلود امکانات خود را ارائه میدهند. قابلیت اطمینان این مدل از سرویس دهندهها نسبت به حالت سنتی بسیار بیشتر است.
اگر قصد خرید سرور اختصاصی را دارید، اما هزینه برای شما اهمیت دارد، پیشنهاد میکنیم که سرور ابری را انتخاب کنید. چرا که این مدل از سرویس دهندهها هزینهی کمتری نسبت به سرور اختصاصی دارند. علاوه بر این سرور ابری دیگر مشکلات سختافزاری سایر سرورها را ندارد؛ بنابراین شما میتوانید با هزینهی کمتری یک سرور مناسب و پایدار خریداری کنید.
از طرفی دیگر این مدل از سرویس دهندهها، سرویس بهتر و سریعتری به شما ارائه میدهند. علاوه بر این بروز رسانی این مدل از سرویس دهندهها بسیار آسان و سریع خواهد بود؛ بنابراین شما با هزینه مشابه و یا حتی کمتر میتوانید خدمات سریعتری از این مدل از سرویس دهندهها دریافت کنید.
دیتاسنتر، محلی برای ذخیره سرویس دهندهها
یکی از مهمترین فاکتورها هنگام دریافت خدمات از یک سرویس دهنده، پایداری آن است. برای این منظور محلهای ویژهای وجود دارد که به دیتاسنتر معروف است و تمرکز آن بر روی پشتیبانی قطعات سختافزار و نرمافزارهای مورد نیاز است تا سرویس دهندهها بتوانند بدون هیچگونه قطعی و مشکلات دیگری خدمات خود را ارائه دهند.
در اتاق دیتاسنتر چندین کیس سرور وجود دارد که وظیفه نگهداری و پردازش اطلاعات را برعهده دارند. همچنین ساختمان دیتاسنتر خود از قسمتهای مختلفی از جمله تاسیسات خنکسازی، ژنراتورها، اتاق سرور، اتاق نگهداری از وسایل اطفای حریق، اتاق مدیریت، انبار سختافزار و … تشکیل شده است. هرکدام از این بخشها با توجه به نیازها از امکانات و زیرساختهای متفاوتی تشکیل شده است.
در صورت خریداری یک سرور شما میتوانید برای فراهم نمودن بستر مناسب آن را به شرکتهایی که دارای دیتاسنتر هستند، بسپارید. در نتیجه عملیات نگهداری و اتصال آن به اینترنت توسط این شرکتها برای شما فراهم میشود.
سخن نهایی
ما در این مقاله در رابطه با سرویس دهنده مرکزی و یا همان Server صحبت کردیم. توجه به این نکته ضروری است که هر کامپیوتری میتواند نقش یک سرویس دهنده را بازی کند. اما از آنجایی که برای ایفای نقش یک سرویس دهنده نیاز به هزینههای بسیار برای فراهم کردن تجهیزات و نرمافزارهای لازم است، در نتیجه پیشنهاد میکنیم که برای کسب و کار خود از سرورهای ارائه شده توسط شرکتهای معتبر استفاده کنید.