وبمستر کیست و چه نقشی در هدایت یک وبسایت برعهده دارد؟

نیازمندی های سایت
وبمستر کیست

مدیر ارشد یک وب سایت که هدایت کلی کسب و کار را برعهده دارد، به عنوان وبمستر شناخته می‌شود. او باید بتواند به تمامی جزئیات یک وبسایت تسلط داشته باشد تا بتواند کنترل و مدیریت سایت را به خوبی انجام دهد. در واقع این وظیفه مدیر ارشد است که برای حفظ و بقای یک سایت تلاش کند. ما در این مقاله از ارس وب قصد داریم تا شما را با وظایف مدیر ارشد آشنا کنیم.

 

وب مستر کیست؟

اگر شما هم جزو کسانی هستید که برنامه‌نویس وب و یا طراح وب را همان مدیر ارشد یک سایت می‌دانید، باید بگوییم که سخت در اشتباهید. به طور کلی برای مدیریت یک سایت نیاز به افراد مختلفی از جمله طراح وب، برنامه نویس وب، مسئول سئوی سایت، مدیریت هاست و سرور، تولیدکنندگان محتوا، توسعه‌دهنده وب و مدیر وبسایت و یا وب مستر است.

یک خانم یا آقای مدیر ارشد در واقع مدیر یک کسب و کار آنلاین است که هدایت و کنترل سایت را برعهده دارد. وظایف یک مدیر کسب و کار آنلاین با توجه به اندازه و ماهیت سایت متفاوت است. به عنوان مثال اگر وب سایت شما کوچک باشد، تمامی کنترل قسمت‌های مختلف این سایت برعهده فقط یک نفر و یا مدیر سایت است. این در حالی است که اگر سایت و کسب و کار شما بزرگتر باشد، مسئولیت مدیریت سایت برعهده چند نفر و یا یک تیم است.

 

وظایف مدیر ارشد سایت

از جمله وظایف یک وبمستر می‌توان به به روزرسانی‌های فنی وبسایت، مدیریت سرور، تولید محتوا، طراحی و کدنویسی‌های جزئی، تعامل با کاربران، بهینه‌سازی و سئو، سازماندهی و بروزرسانی وب سایت و … اشاره کرد. در واقع یک مدیر ارشد نقش یک آچار فرانسه برای کسب و کار آنلاین را بازی می‌کند.

برای این منظور نیاز است تا مدیر سایت برای هدایت کسب و کار آنلاین به همه‌ی اتفاقات یک سایت از جمله برنامه‌نویسی، سئو و تولید محتوا، تامین امنیت سایت، کنترل و بررسی سرور، دیجیتال مارکتینگ، آنالیز ترافیک ورودی و … آشنا باشد و به آن تسلط داشته باشد.

در صورتی که سایت شما کوچک باشد، باید وب مستر تسلط کامل بر روی تخصص‌های گفته شده در بالا داشته باشد و بتواند به تنهایی مدیریت یک سایت را برعهده بگیرد. اما در مورد کسب و کارهای بزرگ مدیر ارشد تنها با مدیریت تیم و نظارت بر فعالیت گروه‌ها، مدیریت سایت را برعهده دارد. در هر صورت چه مدیریت سایت را خودتان انجام دهید و یا بر روی تیم مدیریت داشته باشید، نیاز است تا با این تخصص‌ها آشنایی داشته باشید.

به عنوان مثال اگر وبمستر آشنایی کامل با برنامه‌نویسی نداشته باشید، نمی‌توانید با تیم برنامه‌نویسی ارتباط خوبی برقرار کنید و یا فعالیت تیم را تحت نظر داشته باشید.

 

وظایف مدیر ارشد سایت

مهارت‌های مورد نیاز یک مدیر ارشد

کسی که به عنوان مدیر ارشد یک سایت، وظیفه مدیریت سایت را برعهده دارد، باید توانایی مراقبت از همه چیز سایت را داشته باشد. برای این منظور بهتر است تا مدیر ارشد مهارت‌های مختلفی را کسب کند. از جمله آن می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • آشنایی کامل با ثبت و انتقال دامنه‌های اینترنتی داشته باشد.
  • با کنترل پنل‌های قسمت‌های مختلف مدیریت هاست از جمله Cpanel یا DirectAdmin آشنا باشد.
  • با زبان‌های برنامه‌نویسی طراحی وب مانند HTML آشنا باشد و حداقل یکی از زبانهای برنامه‌نویسی وب مانند PHP را کار کرده باشد.
  • با سیستم‌های مدیریت محتوا مانند جوملا، وردپرس، دروپال و … آشنا باشد.
  • آشنایی کامل با نرم‌افزارهای ویرایش تصویر مانند فتوشاپ و یا Illustratorداشته باشد.
  • با مفهوم بهینه‌سازی موتورهای جستجو و یا همان سئو آشنا باشد.
  • توانایی بازاریابی و فروش اینترنتی داشته باشد.
  • با اصول اولیه امنیت سایت و سرویس‌های تحت وب آشنا باشد.
  • توانایی تولید محتوا با تکنیک‌های سئو و بدون کپی از سایت‌های دیگر را داشته باشد.
  • بتواند قالب‌ها و افزونه‌های سایت را بروز نگه دارد.
  • وبمستر سایت باید توانایی رسیدگی و پاسخ به دیدگاه‌های ثبت شده، حذف برخی نظرات، تایید نظرات و … را داشته باشد.
  • توانایی بروزرسانی محتوای جدید در سایت داشته باشد.
  • بتواند با تکنیکهای سئو جایگاه سایت را در گوگل افزایش دهد و با افزایش ترافیک سایت، کسب و کار را ارتقا بخشد.
  • با روش‌های مختلف بتواند سرعت سایت را افزایش دهد.

 

مزایا و معایب مدیر ارشد سایت

پیشرفت فناوری اطلاعات و رشد تجارت الکترونیک باعث شده است تا بسیاری از افراد به عنوان مسئول سایت و یا مدیر سایت در سازمان‌ها و شرکت‌ها مشغول به کار باشند. به این دلیل که هیچ وبسایتی بدون وبمستر قادر نخواهد بود که به حیات خود ادامه دهد؛ بنابراین مدیر ارشد یک سایت به عنوان یکی از پردرآمدترین شغل‌ها شناخته می‌شود. به طوری که اگر مدیریت یک سایت در کار خود تخصص کافی داشته باشد، می‌تواند یک درآمد عالی و بی‌وقفه داشته باشد و دائما در حال جذب سرمایه باشد.

اما در کنار درآمد بسیار عالی، این شغل چالش‌های بسیار زیادی دارد و به عنوان یکی از شغل‌های پرهیجان و استرس‌آور مطرح است. به طوری که برخی از شب‌های نیاز است تا نیمه شب بیدار بمانید و یا حتی از روز تعطیل خود بزنید. به این دلیل که هر روزه رقبای جدیدی وارد بازار می‌شود که بدون برنامه‌ریزی دقیق نمی‌توانید به موفقیت در کسب و کار خود برسید.

بنابراین اگر می‌خواهید به موفقیت در کسب و کار خود برسید و یک مدیر ارشد حرفه‌ای بشوید، نیاز است تا همیشه بروز باشید. برای این منظور پیشنهاد می‌کنیم که همیشه جدیدترین مقالات روز دنیای آی تی و فناوری را مطالعه کنید تا از تغییر و پیشرفت فناوری مطلع شوید. در واقع باید همیشه سعی کنید تا چیز جدیدی به دانش خود اضافه کنید.

همچنین شما به عنوان یک وبمستر نیاز است تا با روش‌های جدید بازاریابی آشنا شوید و آن را بر روی کسب و کار خود اجرا کنید تا بتوانید به درآمد بسیار بالایی برسید.

وبمستر

میزان درآمد یک مدیر ارشد

برخلاف سایر مشاغل، میزان درآمد یک مدیر ارشد بستگی به میزان مهارت او دارد. به صورت کلی دو نوع مدیر ارشد داریم:

  • کسی که صاحب سایت است و مدیریت آن را خودش برعهده دارد. این فرد می‌تواند با توجه به شناخت بازار و سیاست‌های به کارگرفته شده درآمد خود را بالا ببرد.
  • کسی که سایت‌های دیگران را مدیریت می‌کند. در چنین حالتی می‌تواند یک حقوق توافق شده داشته باشد و یا براساس میزان فروش، درصدی از آن را بگیرد.

 

راهنمای وب مستر شدن

اگر شما هم جزو کسانی هستید که علاقه بسیار زیادی به مدیر ارشد شدن دارید، پیشنهاد می‌کنیم که قدم به قدم این مراحل را طی کنید تا در کار خود حرفه‌ای شوید:

  • بررسی موشکافانه وب سایت‌ها: کنجکاوی باید جزو یکی از خصوصیات ثابت شما باشد. چرا که باید وب‌گردی کنید و تمامی سایت‌های ایرانی و خارجی را به طور دقیق بررسی کنید. درواقع شما باید سایت‌های بسیار زیادی را بشناسید و هیچ سایتی را از قلم نندازید.
  • یادگیری کار با سیستم مدیریت محتوا: یکی از ضروری‌ترین کارها، یادگیری و کار با یک سیستم مدیریت محتوا است. به این دلیل که برای مدیریت سایت نیاز دارید تا با CMSها آشنا شوید. به عنوان مثال یک وبمستر نیاز است تا وردپرس را یاد بگیرد. چراکه این CMS انعطاف‌پذیری بسیار زیادی دارد و بسیار قدرتمند است.
  • تولید محتوا را انجام دهد: تولید محتوا در مدیریت سایت از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است و می‌تواند تاثیر بسیار زیادی بر روی کارکرد سایت بگذارد.
  • با مسائل سئو آشنا باشد: یک مدیر ارشد باید توانایی این را داشته باشد تا سایت را در نتایج جستجوی گوگل بالا ببرد تا از این طریق بتواند به خوبی بدرخشد.
  • دانستن اصول اولیه گرافیک: مدیر ارشد نیاز نیست که یک گرافیست کار ماهر باشد. همین که دانش اولیه در زمینه طراحی و گرافیک داشته باشد کافی است تا بتواند سایت را مدیریت کند. برای این منظور پیشنهاد می‌کنیم که توانایی کار با نرم‌افزارهای گرافیکی رایج مانند فتوشاپ را داشته باشد. مثلا بتواند بنر تبلیغاتی طراحی کند و یا برخی تصاویر مهم سایت را تهیه کند.
  • علاقه به یادگیری مباحث جدید: دنیای اینترنت همیشه در حال تغییر است. به طوری که هر روزه مفاهیم جدیدی وارد بازار اینترنتی می‌شود؛ بنابراین یک وبمستر باید برای پیشرفت خود همیشه بروز باشد.

 

راهنمای وبمستر شدن

سخن نهایی

ما در این مقاله به طور مفصل در رابطه با وظایف یک وب مستر و مسائل مختلف آن صحبت کردیم. دانش نسبی در رابطه با این حوزه به شما کمک می‌کند تا به درآمد خوبی برسید. در صورتی که شما در رابطه با مدیریت وب‌سایت‌ها تجربه‌ای دارید، می‌توانید دیدگاه‌ها و تجربیات خودتان را با ما به اشتراک بگذارید.

نظرات شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

منوی دسته های خود را در هدرساز -> موبایل -> منوی اصلی موبایل -> نمایش/مخفی -> انتخاب منو، تنظیم کنید
اولین منوی خود را اینجا ایجاد کنید
سبد خرید